Tupakoinnin lopettaminen


Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina, riippumatta siitä mitä keinoa aiot käyttää. Tupakointi on hengenvaarallista tupakansavun sisältämien tuhansien myrkkyjen takia. Tupakoinnin lopettaminen hyödyttää ainakin seuraavilla tavoilla:

– Terveys paranee huomattavasti ja esimerkiksi sydänkohtauksen, verisuonitautien tai keuhkosyövän riskit pienenevät dramaattisesti
– Säästät selvää rahaa lopettamalla tupakoinnin kokonaan, mutta myös sähkötupakkaan siirtyminen säästää pitkän pennin
– Haistat ja maistat elämän taas sellaisena kuin se nenäämme oikeasti tuoksuu – ei enää tuhkakupin makua suussa
– Ei enää yskimistä, kurkkukipua ja limaista kurkkua
– Vaatteet eivät haise enää tupakalle
– Kunto kohoaa, kun tupakansavun myrkyt eivät enää pilaa keuhkojasi

Suosituimmat keinot tupakoinnin lopettamiseen

Tupakoinnin lopettaminen on usein hankalaa ilman apukeinoja, koska nikotiini aiheuttaa melko vahvan riippuvuuden ja tupakointi on monille pitkäaikainen tapa ja rutiini.

Suosituimpia apukeinoja tupakoinnin lopettamiseen ovat nikotiinilaastarit ja -purkat, joista tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Nicorette ja Nicotinell. Nikotiinilaastareiden ja -purukumien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu niiden sisältämään nikotiiniin, joka hillitsee vieroitusoireita.

Sähkötupakka ja tupakoinnin lopettaminen

Todella monet ovat päässeet tupakoinnista eroon siirtymällä sähkötupakkaan, joka mahdollistaa tupakoinnin hyvät puolet, kuten tupakkataukojen sosiaaliset tilanteet, savun imitoimisen höyryn muodossa ja tekemistä käsille. Sähkötupakkaa käyttäessä voit itse päättää käytätkö siinä ampulleja jotka sisältävät nikotiinia, vai täysin nikotiinittomia versioita. Molempien käyttö on kokemusten mukaan suuri apu tupakoinnin lopettamisessa.